16 травня - День науки в Україні

 

 

Шановні науковці!

 

Щорічно в Україні всі представники наукового світу відзначають свій день у третю суботу травня. Саме завдяки цим винуватцям торжества наш світ тепер набагато важче уявити без сучасних наукових досягнень, всіляких відкриттів, незвичайних винаходів техніки і т. д.

Вітаємо зі святом всіх науковців, викладачів, майбутніх вчених – студентів та аспірантів! Нових творчих успіхів, нехай найвищі висоти Науки завжди підкоряються вам! Щастя, здоров’я, родинного затишку та добробуту, сил і наснаги, професійної інтуїції і росту, нових відкриттів на славу Науки та України!

Відзначати свято науки в Україні почали в 1997 році у зв'язку з підписанням відповідного президентського указу № 145/97 від 14 лютого 1997 року.

Сьогодні наука, незважаючи на труднощі, завдяки наполегливій праці наших вчених має сучасні наукові школи та визначні технологічні розробки. Відомо, що високий професіоналізм українських вчених високо цінується у всьому світі, адже науковий потенціал України вважається одним з найкращих. Українські вчені є авторами безлічі винаходів в різних областях науки.

Вже традиційно  Вінницький національний технічний університет також відзначає це професійне свято. З 19 по 21  травня у ВНТУ відбудуться заходи, приурочені до Дня науки в Україні.

Бібліотека ВНТУ активно залучається до цієї події. Щоб висловити подяку тим, хто не покладаючи рук піклується про прогрес української науки, ми щороку вітаємо всіх, хто нею займається.

Заходи до Дня науки в НТБ супроводжуються рядом цікавих виставок.  Працівники абонементу наукової літератури підготували виставку “Наукові надбання вчених університету”, де представлені монографії, навчальні посібники та підручники наших науковців.

На сайті НТБ розміщено віртуальну виставку “Історія науки і техніки в особах”, герої якої — геніальні особистості, які зробили великий вплив на долі світу і людства.

На абонементах навчальної та наукової літератури розгорнуто постійнодіючі виставки “Внесок вчених ВНТУ в науку та виробництво”, які постійно поновлюються.

З метою популяризації та пропаганди наукових досягнень учених нашого університету бібліотека проводить презентації їхніх наукових робіт, організовує підготовку та видавництво біобібліографічних покажчиків, присвячених ювілейним датам та науковим здобуткам вчених університету.

Серія біобібліографічних покажчиків “Вчені нашого університету”, які видає бібліотека з 2013 р., відображає весь комплекс наукових робіт видатних вчених університету, представляє бібліографічні відомості та літературу про життя та діяльність. Так, за цей період було підготовлено і випущено біобібліографічні покажчики до ювілеїв І.В. Кузьміна, А.М. Пєтуха, М.А. Філинюка, В.В. Грабка.

Бібліотечний веб-сайт, який є  віртуальним обличчям бібліотеки, не тільки надає загальні відомості про бібліотеку, доступ до її електронного каталогу, а й виступає як інформаційний ресурс забезпечення якісної освіти та науки в університеті.

Велику увагу наших науковців привертає рубрика «На допомогу науковцю». Тут зібрана вся необхідна інформація для вчених на допомогу їхній науковій діяльності. Крім того працівниками бібліотеки було створено її презентацію і виставлено на сайті НТБ та каналі НТБ в YouTube.

З метою популяризації наукових здобутків наших вчених, сприяння підвищенню рейтингу університету бібліотека безпосередньо взяла участь у створенні інституційного репозитарію.

Бібліотека і надалі сприятиме інформаційному забезпеченню розвитку науки в ВНТУ.


Розміщено 15.05.2015
Вверх