«Мого життя одвічна дивина»


Нещодавно в актовій залі ВНТУ відбулась творча зустріч «Мого життя одвічна дивина»,  присвячена 65-тій річниці від дня народження відомої вінницької поетеси, вчительки української мови та літератури загальноосвітньої школи №11 - Світлани Травневої (Єлисєєвої).

 

Для довідки.   Світлана Травнева (Єлісєєва) – учитель-методист, поетеса, член правління обласної організації Національної спілки журналістів України (НСЖУ) і ОВТ «Просвіти» імені Тараса Шевченка, лауреат літературно-мистецьких премій, кавалер ордена «Золота зірка української журналістики», відповідальний редактор літературно-мистецького збірника “Стожари”.

 

    Вшанувати відому поетесу прийшли представники викладацького складу ВНТУ, митці, друзі, юні поціновувачі поетичного таланту ювілярки. Творчість Світлани Травневої пронизана любов’ю до матері та рідної землі, жіночою любов’ю та повагою до чоловіка . На вірші Травневої написано понад 100 пісень композиторами-подолянами. Поезія Світлани Травневої - це поезія культури почуттів.

    В рамках святкування відбувся конкурс на кращого читця поезії «Вишневий голос», прозвучали пісенні композиції на вірші авторки.        Бібліотека ВНТУ долучилась до творчого  дійства, підготувавши розгорнуту  книжкову виставку, на якій були представлені  творчий доробок відомої поетеси та матеріали з  її життя та творчості.

 

ФОТОРЕПОРТАЖ


Розміщено 08.06.2015
Вверх