Інституційний репозитарій ВНТУ зареєстровано в міжнародних реєстрах репозитаріїв світу та України

 

З метою зростання цитованості та включення авторів нашого університету у світові інформаційні ресурси інституційний репозитарій ВНТУ (IR VNTU) зареєстровано в Міжнародному реєстрі репозитаріїв відкритого доступу ROAR.

Registry of Open Access Repositories (ROAR) розміщується на кафедрі електроніки та комп'ютерних наук в Саутгемптонському університеті. У складі архіву понад чотири тисячі найменувань інституційних, тематичних, відомчих репозитаріїв, електронних журналів та баз даних. Мета ROAR - сприяти розвитку відкритого доступу, надаючи своєчасну інформацію про зростання і стан репозитаріїв по всьому світу. Пошук через ROAR - додатковий спосіб знаходження інформації в архівах відкритого доступу, де можна вести пошук одночасно по всіх репозитаріях. Це значно збільшує шанси публікації бути знайденою і, отже, цитованою, що важливо для оцінки наукових досягнень вчених ВНТУ та підвищення рейтингу нашого вишу в світі.

Інституційний репозитарій ВНТУ (IR VNTU) представлено також і в відкритому реєстрі України SSM (Simple Seach Metadata in Open Ukraine Arhives), де індексуються метадані з вітчизняних електронних архівів, і який підтримується Інститутом програмних систем НАН України та ЖДУ ім. І.Франка.


Розміщено 26.06.2015
Вверх