30 вересня – Всеукраїнський день бібліотек

 
 

Відповідно до Указу Президента України вже 17 років поспіль 30 вересня в Україні традиційно відзначається професійне свято – Всеукраїнський день бібліотек.

Це свято свідчить про глибоку повагу народу до своєї духовної спадщини, освіти, науки і культури, а також про визнання історичної ролі бібліотеки в житті суспільства.

Бібліотека завжди була збирачем, хранителем і дослідником творів друку — вічних пам’яток писемності, а її служителі — вірними зберігачами і популяризаторами духовної спадщини поколінь.

За своїм природним призначенням бібліотеки є потужним знаряддям демократії, гармонізації суспільних відносин, важливим чинником інтелектуального, духовного і естетичного збагачення кожної нації. Доносячи до людей увесь спектр різноманітних інформаційних потоків і державотворчих ідей, розкриваючи реальну картину світу, вони сприяють всебічному розвитку особистості, вихованню кращих громадських якостей і патріотичної свідомості населення.

Наша бібліотека також щороку святкує свій професійний день. Цьогоріч у НТБ ВНТУ подвійне свято, адже нашій книгозбірні виповнюється 55 років. Тому колектив бібліотеки готується гідно відсвяткувати свій ювілей.

За весь період свого існування наша бібліотеки досягла чималих успіхів у своїй роботі. Це роки систематичної натхненної роботи з формування, оновлення, актуалізації бібліотечного фонду та його ефективного використання, покращення бібліотечно-інформаційного обслуговування користувачів, запровадження новітніх інформаційних технологій, створення центру культурно-просвітницької роботи університету.

НТБ, як структурний підрозділ університету, забезпечує доступність документів бібліотечного фонду, інформації, знань для ефективного розвитку освітньої та наукової діяльності на основі максимально повного задоволення інформаційних потреб науковців, викладачів і студентів.

Бібліотека і надалі сприятиме інформаційному забезпеченню розвитку науки в ВНТУ.

Нам є чим пишатися і є що вам розповісти. Тому запрошуємо всіх бажаючих приєднатися до нашого професійного свята.



Розміщено 29.09.2015
Вверх