Бринить, співає наша мова, чарує, тішить і п’янить

 

 

9 листопада в Україні відмічається День української писемності і мови. Свято було встановлено Указом Президента України 1997 року на честь Нестора-Літописця, видатного українського історика, письменника та мислителя, ченця Києво-Печерської Лаври.

У відділі обслуговування науковою літературою нашої бібліотеки розгорнуто виставку «Бринить, співає наша мова, чарує, тішить і п’янить».

Виставка розділена на три частини. В першій частині – «Класика українського слова» видатні українські письменники і поети запрошують вас у чарівний світ української мови. «Тарас Шевченко. Усі твори в одному томі» - у книжці подані поезія та проза українського Кобзаря. Яскрава ілюстрована книжка «Енеїда» Івана Котляревського зацікавить не тільки дорослих, а й дітей. Леся Українка, Григорій Квітка-Основ’яненко, Іван Нечуй-Левицький та багато інших відомих класиків ви можете переглянути на нашій виставці.

Друга частина – «Вивчаємо українську мову» ознайомить вас з посібниками та підручниками з української мови.

Третя частина – «Словники – скарбниця українського слова» представляє різноманітний світ словників і довідників: енциклопедичні, тлумачні, різногалузеві.

Ласкаво просимо завітати до нас на виставку і поринути у світ чарівної, мелодійної та співучої нашої рідної мови.





Розміщено 10.11.2015
Вверх