Російсько-українська війна очима бійців полку «АЗОВ»

 

Працівники бібліотеки прийняли участь в презентації збірки творів українського письменника і політичного діяча Василя Шкляра «Чорне Сонце». Офіційна презентація, спілкування з автором та автограф-сесія відбулися 16 грудня у читальній залі Вінницької ОУНБ імені К. А. Тімірязева.

Книгозбірня  отримала від Василя Шкляра дві книги: «Чорне Сонце» з автографом автора та «Чорний Ворон».

Василь Шкляр - один із найвідоміших і найбільш читаних сучасних українських письменників, лауреат народної Шевченківської премії, володар Гран-прі конкурсу «Коронація слова», літературних нагород «Золоте перо», «Спіраль століть, «Айстра», «Золотий Бабай», першої премії Лігі українських меценатів «Ярославів Вал» та інших; автор бестселерів «Чорний Ворон», «Ключ», «Елементал», «Кров кажана», «Ностальгія», «Тінь сови».

Книгу письменник присвятив бійцям добровольчого батальйону «Азов». За його словами «Чорне Сонце» - твір про російсько-українську війну очима бійців полку «Азов», всі герої в ній справжні. Тривалий час Василь Шкляр перебував на передовій разом з бійцями і на власні очі бачив їх життя та боротьбу.

До збірки, окрім «Чорного Сонця», увійшли твори, різні за тематикою, настроєм, часом написання. Але всі вони – про Україну, якою вона була, якою є і якою ще буде колись, – адже в героях Шкляра впізнаємо тих, хто живе поруч з нами, змагаючись, борючись і завжди – навіть ціною власного життя  - перемагаючи...



Розміщено 17.12.2015
Вверх