Гумор та сміхова культура України

  

3-го лютого 2016 року У Вінницькому національному технічному університеті  відбулася науково-практична конференція  «ГУМОР ТА СМІХОВА  КУЛЬТУРА УКРАЇНЦІВ» присвячена 80-річчю від дня народження Анатолія Гарматюка.    

 Анатолій Панасович Гарматюк  –  відомий в Україні і за її межами гуморист та сатирик, автор 22-х книг творів, виданих за життя. Його не випадково називають подільським поетом-сміхотворцем, адже слово Гарматюка було дошкульним як постріл з гармати. 

Основою і джерелом творчості Анатолія Гарматюка була скарбниця української національної духовності, щирого гумору і дотепів, з якої він черпав наснагу для творення нової сатири, гумору, співомовок, усмішок, притч, байок, гуморесок, жартів..  

Він бездоганно володів українським гумором, таким характерним для українців, традиції якого зберігав і відтворював. Любив сміх, творив сміх і ширив його серед людей, як основу непереможного українського оптимізму.

Анатолій Гарматюк казав: "Мої твори несуть людям усмішку, добрий настрій, оптимізм, віру в те, що ми таки переживемо нинішню кризу й вибудуємо незалежну й веселу Україну".

Науково-технічна бібліотека також приєдналась до вшанування пам’яті нашого відомого земляка розгорнувши яскраву книжкову виставку  «Усміхнена слава поета у рідній країні живе».   Всі шанувальники письменника могли ознайомитись з його творчістю, гортаючи сторінки книг.

Гумор та сатира Гарматюка завжди викликає у людей живе сприйняття.


Розміщено 05.02.2016
Вверх