Презентація книги Любомира Стринаглюка «Знаки часу. Розпізнання»

 

 

23 лютого у ВНТУ відбулася презентація книги Любомира Стринаглюка «Знаки часу. Розпізнання». Автор є знаною людиною на Івано-Франківщині, поет (за збірку «Бентежні видива» став лауреатом обласної літературної премії ім. В. Стефаника), літературознавець, журналіст, засновник мережі книгарень духовної літератури «Назарет», активний громадський діяч. Пан Любомир проводить зустрічі з молоддю, ділиться своїм досвідом та баченням світу. За словами пана Стринаглюка: «Мене переймають цінності, які мають бути недоторканими для людини. Відчуваю моральний обов’язок на це відреагувати».

 В книзі «Знаки часу. Розпізнання» Любомир Стринаглюк проявив себе як публіцист, дослідник, пошуковець. В своїй роботі автор розповідає, в формі невеликих ессе, про чисельні знаки, символи, речі, якими ми оточуємо себе в побуті не задумуючись про їх першоджерело, чи є вони такими безпечними для нас та наших близьких. Інколи ми неусвідомлено покладаємо більше надії на статуетки, ниточки, прикраси, ніж на молитву і Віру. Саме цим важливим темам і була присвячена розмова з Любомиром Стринаглюком, надзвичайно інформаційно насичена життєвими порадами та історіями. Автор книги наголошує, що захоплення талісманами і символами є проблемою сьогодення, яку не варто ігнорувати. Адже толерантне ставлення до цих знаків несе неабиякі загрози. 

Письменник зізнається, що мав певні труднощі під час роботи над деякими розділами: про пентакль, перевернутий хрест, три шістки, свастику – всі ті знаки, які мають особливо  темне символічне наповнення.

Попри всю загадковість і чорний колір обкладинки, всередині книга дуже світла і покликана допомогти людині. Мало того, Любомир Стринаглюк наголошує, що після завершення праці він остаточно переконався, що відповідь на будь-яке життєве запитання можна знайти в Святому Письмі.

До речі, автор подарував кілька примірників «Знаки часу. Розпізнавання» університетській бібліотеці, тож кожен охочий може ознайомитися із цією книгою. Після презентації, слухачі мали можливість задавати питання і отримати повну і ґрунтовну відповідь, а також придбати книгу, яка може бути роз’яснюючим путівником.


ФОТОРЕПОРТАЖ


Розміщено 24.02.2016
Вверх