Інформаційна безпека: теорія і практика

 

 

Сучасний світ розвивається у напрямку все більшої інформатизації як окремих галузей народного господарства, так і суспільства взагалі. Вже не можна собі уявити світ без інформаційних технологій, персональних комп’ютерів, глобальних комп’ютерних мереж та мобільного зв’язку, хоча ще 20 років тому це здавалось чимось фантастичним і нереальним.

На сьогоднішній день інформація є одним з головних і цінних активів сучасної людини чи організації. Саме тому проблема забезпечення інформаційної безпеки є дуже актуальною. Особливої гостроти вона набуває у зв’язку з масовою комп’ютеризацією всіх видів діяльності людини, при об’єднанні ЕОМ у комп’ютерні мережі та підключення до Internet. Тому для спеціалістів різноманітного профілю актуальною є підготовка в галузі захисту інформації.

З метою ознайомлення студентів стосовно основних підходів до забезпечення захисту інформації та безпечного використання інформаційних технологій на абонементі молодших курсів (к. 504) було розгорнуто книжкову виставку “Інформаційна безпека: теорія і практика”.

Відомості, представлені в документах, розкривають сутність поняття інформаційної безпеки, основні принципи її забезпечення. Розглянуто класифікацію можливих загроз та заходи щодо усунення цих загроз для інформаційних систем. Описуються заходи та засоби законодавчого, адміністративного, організаційного та інженерно-технічного рівнів забезпечення інформаційної безпеки. Окрему увагу приділено програмно-технічному захисту інформаційних систем.


Запрошуємо до перегляду. 


Розміщено 10.05.2016
Вверх