Польща: образ європейської держави

 

16-18 травня 2016 року традиційно у Вінницькому національному технічному  університеті проходять Дні Польської культури.

Співробітництво у галузі освіти між Україною та Республікою Польща ґрунтується на Угоді про співробітництво між Міністерством освіти і науки України та Міністерством національної освіти Республіки Польща від 2 липня 2001 року і спрямована на налагодження науково-освітніх зв‘язків між навчальними закладами всіх рівнів і систем навчання, спільні дослідження з історії українсько-польських відносин, україністики та полоністики.

Особливе місце посідає створення спільних українсько-польських програм та проектів, спрямованих на активний обмін між освітніми та науковими закладами України та Польщі, молоді обох країн. У ВНТУ, як провідному вищому навчальному закладі, започатковано програму академічної мобільності студентів «Подвійний диплом» за угодою про співпрацю з Люблінською Політехнікою у галузі освітньої діяльності. Вона ґрунтується на Європейській системі перезарахування кредитів — ECTS, яка призначена для підвищення ефективності та удосконалення європейської міжуніверситетської кооперації як засобу покращення якості освіти і розвитку мобільності громадян з можливістю їх працевлаштування. Співпрацю за програмами академічної мобільності ВНТУ має і з іншими університетами європейських держав. Тож, ідея євроінтеграції освіти у виші активно реалізовується.

До інформування  спільноти долучається і бібліотека. Цікавим надбанням бібліотеки є твори друку про Польщу як польською, так і українською, і російською мовами. Серед них – зібрання творів Г.Сінкевича, вибрані твори Б.Пруса, Е. Брошкевича, Г. Аудерської, І.Крашевського, твори письменників світової літератури, детективи, довідкові видання, періодика. До святкування днів Польської культури у ВНТУ, в книгозбірні організовано книжкову виставку «Польща. Історія. Сьогодення. Майбутнє». Всі охочі мають можливість ознайомитись з літературою польською мовою і не тільки.


Запрошуємо до перегляду.


Розміщено 12.05.2016
Вверх