Зельман Абрахам Ваксман – благодійник людства (до 130-річчя від дня народження)

  

Piccy.info - Free Image Hosting

Із землі прибуде ваше спасіння

Зельман Абрахам Ваксман

Зельман Ваксман — його портрет друкували на обкладинці журналу The Times і поштових марках, називали "благодійником людства" й відносили до 100 найвидатніших людей світу. Він став національною гордістю США, а тепер і України. А все це за винайдений ним антибіотик стрептоміцин, який тривалий час був єдиним засобом подолати туберкульоз. В історії медицини є небагато особистостей такого масштабу. Саме з Ваксмана почалася ера хіміотерапії туберкульозу

Він народився та зростав на Вінниччині, а саме в містечку Нова Прилука Липовецького району, згодом став американським професором, який назавжди змінив хід історії людства. Зельман Абрахам Ваксман – єдиний з вінничан - лауреат Нобелівської премії.  

В рамках краєзнавчого проекту «Ім’ям своїм прославили Україну» пропонуємо вашій увазі віртуальну бесіду «Зельман Абрахам Ваксман – благодійник людства (до 130-річчя від дня народження)». В матеріалі висвітлені основні аспекти відкриття першого протитуберкульозного препарату — стрептоміцину та наведені відомості про нобелівського лауреата з фізіології та медицини українського походження Зельмана Абрахама Ваксмана.

 


Розміщено 19.07.2018
Вверх