НТБ ВНТУ долучається до відзначення Міжнародного Тижня Відкритого Доступу

 

Piccy.info - Free Image Hosting Шановні науковці та студенти ВНТУ!

22–28 жовтня 2018 року увесь світ відзначатиме Міжнародний Тиждень Відкритого Доступу, який проходитиме під гаслом «Створення рівних умов для відкритих знань»

Науково-технічна бібліотека ВНТУ вкотре ініціює участь нашого університету у Міжнародному Тижні Відкритого Доступу, запланувавши ряд заходів:

•Тренінги із самоархівування, швидкої публікації праць в репозитарії за допомогою системи підтримки навчального процессу JetIQ та консультації з приводу інформаційної підтримки наукових досліджень за вільним графіком. Очікуємо на вас: 10.00 -17.00, кімн. 304 (ГНК).

•Консультації про використання ресурсів відкритого та тестового доступу у НТБ ВНТУ, кімн. 303,  304 (ГНК).

•Консультації про використання наукометричних баз даних Scopus та Web of Science, ознайомлення користувачів з офіційними мультимедійними навчальними посібниками по роботи зі Scopus, кімн. 304 (ГНК).

•Колективний перегляд серії вебінарів від компанії Clarivate Analytics, які відбудуться у приміщенні Електронного читального залу, кімн. 304 (ГНК):

23 жовтня 2018  16:15

Тема. Можливості платформи Web of Science для наукової та освітньої діяльності.

24 жовтня  2018  16:15

Тема: Стратегія публікації результатів наукових досліджень. Оцінка та підбір журналів у Web of Science.

 25 жовтня 2018  16:15

Тема: Презентація результатів наукової діяльності автора та установи.

•Колективний перегляд вебінару від компанії Elsevier, який відбудеться у приміщенні Електронного читального залу, кімн. 304 (ГНК):

23 жовтня 2018 11:00

Тема: Метрики Scopus: CiteScore, SJR, h-index та інші.

•Проведення «Дня аспіранта у бібліотеці» 25 жовтня 2018 р. 14:00

Тема: Бібліотека на допомогу інформаційній підтримці наукових досліджень. Університет і Відкритий доступ до наукових досліджень. Дотримання академічних чеснот. (кімн. 304, ГНК).

•Створення сторінок провідних науковців університету у Вікіпедії з посиланнями на наукові роботи, що знаходяться у відкритому доступі.

•Лекція-презентація для працівників бібліотеки в рамках підвищення кваліфікації

•В рамках підвищення кваліфікації працівників бібліотеки 19 жовтня 2018 р. – лекція-презентація на тему «Школа медіаграмотності».

 

Piccy.info - Free Image HostingШановні науковці та студенти ВНТУ!

Долучайтеся до руху Відкритого Доступу – реєструйтеся та приймайте участь у дискусіях на тему відкритого доступу в Україні та у світі на сторінці Тижня Відкритого доступу.

Група Open Access Ukraine: openaccessweek.org

 

 

 

 


Розміщено 18.10.2018
Вверх