Всеукраїнський диктант єдності писали в бібліотеці


Piccy.info - Free Image Hosting

«#Пишеморазом»– саме під таким гаслом сьогодні,     9 листопада, проходив Вісімнадцятий радіодиктант національної єдності.  Вже традиційно акція відбулася у День української писемності та мови.

Популярність радіодиктанту щороку зростає. Протягом останніх 17 років ця акція перетворилася із звичайної перевірки знань української мови до масштабного міжнародного флешмобу.

От і цього року науково-технічна бібліотека облаштувала 2 локації для написання диктанту. Об 11:30 у бібліотеці  зібралися всі небайдужі до українського слова: співробітники ВНТУ, студенти, працівники бібліотеки. Диктант «Крила України», який сьогодні звучав в ефірі – авторський, ексклюзивний, створений спеціально на замовлення Українського радіо відповідно до всіх приписів і норм правопису. Диктував доцент Київського університету ім. Б. Грінченка Олександр Авраменко. Роботи, за бажанням учасників, бібліотека  відправить на Українське радіо для перевірки.

До Дня української писемності та мови бібліотека також підготувала виставку «Мова – ключ до серця цілого народу». На виставці представлені такі розділи: історія української мови; вивчаємо українську мову; словники — скарбниця українського слова; класики українського слова. Щоб ознайомитися з виставкою завітайте до бібліотеки (4 поверх, кімната 403).

Фотогалерея


Розміщено 09.11.2018
Вверх