22 січня – День Соборності і Свободи України!

piccy.info

День Соборності – одне з найважливіших державних свят України, що відзначається починаючи з 1999 року щорічно 22 січня. В цей день 1919 року проголошено Акт Злуки Української Народної Республіки й Західноукраїнської Народної Республіки в єдину державу.

Враховуючи велике політичне та історичне значення об'єднання Української Народної Республіки і Західноукраїнської Народної Республіки для утворення єдиної (соборної) української держави видано Указ Президента України «Про День Соборності України». Офіційний державний статус День Соборності отримав в 1999 році, а в 2011 було встановлено День Соборності і Свободи України.

piccy.infoЩороку 22 січня на вулицях міст і сіл України українці стають в живий ланцюг, що символізує об’єднання країни.

 До цієї знаменної події відділом СГЛ бібліотеки (кімн.403, ГНК) розгорнуто   ілюстративно-книжкову виставку «Україно, соборна державо, сонценосна колиско моя», документи якої заставляють замислитись над історією нашої країни, сьогоденням  та майбутнім українського народу.


Запрошуємо до перегляду!


Розміщено 21.01.2020
Вверх