Вивчаємо мову (на допомогу студентам-іноземцям)


Підготовка фахівців для іноземних держав у навчальних закладах Україні є одним із найважливіших стратегічних напрямів зовнішньополітичної та зовнішньоекономічної діяльності України, а підготовка іноземних громадян до вступу у вищі навчальні заклади – це перша і вкрай необхідна ланка всього навчального процесу з підготовки іноземних студентів для будь-якого вишу України, зокрема для Вінницького національного технічного університету.

Структурний підрозділ, який готує в ВНТУ  іноземних громадян до вступу у ВНЗ України – це інститут довузівської підготовки (ІнДП) для іноземних громадян.

Завданням підготовчого відділення є мовна підготовка іноземних громадян до вступу у вуз з таких напрямів підготовки: українська мова, математика, фізика, хімія, країнознавство, основи економічної теорії, історії України та ін.

Володіння мовою  для іноземного студента є гарантією якісної професійної підготовки сучасного освіченого спеціаліста-інженера. Багато студентів-іноземців потребують знань української мови не тільки для спілкування, а й для кращого розуміння технологічних процесів.

Слухачі підготовчого відділення для іноземних громадян забезпечуються навчально-методичними посібниками та користуються науково-технічною бібліотекою університету. Бібліотека активно сприяє іноземним студентам у вивченні української мови, у формуванні мовних і комунікативних навичок й умінь, в популяризації культурного розмаїття та формуванні позитивного ставлення до української мови.

На абонементі молодших курсів (к. 504) підготовлена книжкова виставка “Вивчаємо мову (на допомогу студентам-іноземцям)”, яка сформована із матеріалів з фонду бібліотеки. На виставці представлені всі наявні посібники та підручники, необхідні для вивчення української мови студентами-іноземцями.

 


Розміщено 13.10.2014
Вверх