Вітаємо зі святом Соборності та свободи України!

 

piccy.infoІдея Соборності генетично закладена в українцях з давніх давен. Образ єдиної нероздільної України «від гір карпатських аж до кавказьких», став загальновизнаним національним ідеалом, на якому зійшлися всі політичні сили країни початку ХХ століття.

Події минулого залишилися нам у спадок, які, віддаляючись, не втрачають своєї значущості та актуальності, історичного досвіду боротьби українства за свободу та незалежність.

До таких подій належить ухвала Акту Злуки Української Народної Республіки і Західноукраїнської Народної Республіки 22 січня 1919 року в єдиній державі. Даті судилося навічно вкарбуватися в історію України величним національним святом - Днем Соборності. Святкування цього дня - це не тільки зовнішня суспільна потреба, а й наш моральний обов’язок берегти світлу пам'ять незліченних жертв, принесених українським народом на вівтар державності.

Чому Україна святкує День Соборності саме 22 січня, про історію та перебіг тих подій можете довідатись з матеріалів віртуальної виставки «День Соборності та свободи України», яку підготували працівники відділу суспільно-гуманітарнрої  літератури НТБ ВНТУ.

 

ЗАПРОШУЄМО ДО ПЕРЕГЛЯДУ !


Розміщено 22.01.2021
Вверх