«Є в Шевченка народження дата, дати смерті у нього нема»…

 

piccy.infoВ історії кожного народу, серед її великих творців, є особистості, імена яких оповиті невмирущою любов’ю і славою. Такою особистістю українського народу є Тарас Григорович Шевченко (1814-1861рр.), чия безсмертна спадщина – одна з найбільших вершин людського генія.

 Шевченко – велетень духу, митець могутньої творчої сили, непримиренний борець за справедливість та  національне і духовне відродження України. Ім'я Тараса    Шевченка відоме в усьому світі. У багатьох країнах йому встановлені пам'ятники, його твори перекладені майже на всі мови світу, його ім'ям в Україні названі навчальні заклади, театри, площі, вулиці, міста. Національна опера України, Київський національний університет, центральний бульвар міста Києва носять ім'я видатного сина українського народу - Тараса Шевченка.

Шевченко залишив нам свої неоціненні духовні надбання — твори і світлу добру пам’ять про себе. Він пробуджував любов до нашої Батьківщини, кликав сильних на подвиги, вселяв у слабких надію і віру. Ми повинні завжди пам’ятати про генія українського народу, як він і заповідав:

                                                          «І мене в сім’ї великій,

                                                                     В сім’ї вольній, новій,

                                                                      Не забудьте пом’янути

                                                                        Незлим тихим словом».

       (Т. Шевченко «Заповіт»)


Про життя видатного українського мислителя, художника, поета, прозаїка, драматурга, політичного і громадський діяча, палкого патріота України можете довідатись, завітавши до бібліотеки в кім. № 403 та переглянувши традиційну тематичну книжкову виставку «Є в Шевченка народження дата, дати смерті у нього нема».


Запрошуєм до перегляду!


Розміщено 05.03.2021
Вверх