Найвідоміші винаходи українців(віртуальна бесіда до Дня винахідника і раціоналізатора)

 Фото 1

Людство не змогло б існувати без постійного прогресу, знаходження і впровадження нових технологій, винаходів і відкриттів. Сьогодні багато з них уже застаріли й у них немає потреби, інші ж, як колесо, слугують і досі…

Сьогодні розвиток науки досягнув небачених висот. Людина створила літальний транспорт, побувала у космосі, може спостерігати різні події, які відбуваються в іншому кінці світу біля екрана телевізора чи монітора, та безліч інших інноваційних відкриттів, котрі сьогодні кожен житель планети сприймає як належне. Та мало кому відомо, що вагомий внесок у становлення сучасної цивілізації зробили вчені, котрі були народжені на українській землі.Фото 2

Саме в Україні придумали перший вертоліт, трамвай, штучний супутник Землі, рентгенівський знімок, гіпсову пов’язку та багато інших корисних речей, без яких зараз не може обійтися ціла планета.

Напередодні Дня винахідника і раціоналізатора пропонуємо згадати імена деяких наших співвітчизників, які своєю подвижницькою діяльністю прославили рідну країну, представили її на міжнародному рівні як батьківщину людей з надзвичайно потужним інтелектуальним потенціалом.Це лише декілька видатних українців, які зробили неоціненний внесок у світову науку. Та їх ще десятки, сотні, тисячі…Незаперечним фактом є те, що українська земля – батьківщина плеяди геніальних винахідників.

До Дня Винахідника і раціоналізатора представляємо вашій увазі віртуальну бесіду «Найвідоміші винаходи українців», в якій йдеться про наших співвітчизників – великих новаторів, винахідників, імена яких відомі не тільки в Україні, але і всьому світу.


Прогрес і розвиток людини має величезне значення для людства та суттєво залежить від винаходів. (Нікола Тесла)

 

Запрошуємо до перегляду!


Розміщено 18.09.2021
Вверх