Учням Подільського ліцею про День українського козацтва

 

Наша слава козацька не вмре, не загине!

І знову  до Університетської книгозбірні завітали гості, а саме  учні 9-ФХ класу  Подільського науково-технічного ліцею для обдарованої молоді.

Цього разу ліцеїсти взяли участь у літературно-музичному заході присвяченому Дню українського козацтва «За Україну, за її долю, за честь і волю», що відзначається у велике свято Покрови Пресвятої Богородиці і символізує багаті й славні традиції українського народу, уособлює мужність, героїзм, незламність національного духу оборонців та визволителів рідної землі на всіх етапах її багатовікової історії.

День Покрови обрали не даремно. Традиційно саме в це православне свято українці славили воїнів-захисників. І така традиція бере початок ще з часів Київської Русі. Для козаків Покрова була заступницею. Оберігає Пресвята Богородиця й нинішніх воїнів, яких ми вшановуємо саме у цей день – День захисників та захисниць України. Як відомо, в українській традиції Покрова тісно пов’язується із ідеями захисту від ворогів: згідно літописів князь Ярослав Мудрий віддав Київ і всю Русь під покров Божої Матері.

Працівники Бібліотеки Ганна Суровенко та Галина Павлишина розповіли присутнім про  історію виникнення свята, про традиції відзначення його в Україні, та про те, як сьогодні український народ вшановує своїх захисників.

Розповідь, яка супроводжувалася цікавим слайд-шоу та відео, учні ліцею слухали із захопленням.


ФОТОРЕПОРТАЖ


Розміщено 19.10.2021
Вверх