Віртуальна бесіда «Рене Декарт – геній епохи бароко»

 

i.piccy.info/Я мислю, отже існую – це твердження було вперше виголошено дуже давно, ще в 17-му столітті. Але й сьогодні воно зберегло популярність та вважається філософським висловом.

Фразу  «мислити, отже, існувати» знає будь-яка освічена людина. Її автором  є Рене Декарт (1596–1649 рр.) – відомий французький філософ XVII століття, математик, фізик і механік. Він зробив величезний внесок у науку: заложив базу раціоналізму в філософії,  став батьком аналітичної геометрії, ввівши безліч символів, які до цих пір  використовуються в алгебрі, дослідив оптичні явлення. Науковий підхід Декарта поклав початок переходу європейської науки того часу від встановлених правил до нового об'єктивного та прогресивного методу. У психології він розглядав модель організму як механізм і ввів поняття рефлексу. У фізиці виділив поняття невидимих ​​«тонких енергій» і намагався з їхньою допомогою пояснити деякі фізичні явища.

Пропонуємо вашій увазі віртуальну бесіду «Рене Декарт – геній епохи бароко» (до 425-річчя від дня народження), яка допоможе більше дізнатись про цю  непересічну велику людину.


Розміщено 30.03.2021
Вверх