«ТАБЛИЦІ ЇЇ ЖИТТЯ...» ВІРТУАЛЬНА БЕСІДА ДО 150-РІЧЧЯ ВІД ДНЯ НАРОДЖЕННЯ Л. Б. ХАВКІНОЇ

 

Бібліотека повинна закладати фундамент загальнолюдської культури

Л. Хавкіна

 

piccy.infoЛюбов Борисівна Хавкіна (1871–1949) – бібліотекознавець, бібліограф, історик, педагог, теоретик і практик бібліотечної справи, одна з фундаторів бібліотечної школи в Україні.

Людина великої енергії, переконана в правоті й необхідності справи, якій вона щоденно служила, Л. Хавкіна ще за життя по праву одержала титули й звання, широке визнання наукової й бібліотечної громадськості. Її ім’я назавжди увійшло в аннали історії бібліотечної справи, в енциклопедії та словники. Творча спадщина Л. Хавкіної налічує 500 книг і статей з широкого кола питань бібліотекознавства, бібліографії, самоосвіти, заочного навчання та ін. Ціла низка робіт Л. Хавкіної увійшла до золотого фонду бібліотекознавчої літератури, за її підручниками та посібниками навчалося не одне покоління бібліотекарів. А її «Авторські таблиці (двозначні)» й досі мають велике значення для організації книжкових фондів  сучасних бібліотек.

З нагоди 150-річчя від дня народження Любові Борисівни Хавкіної працівники відділу наукової інформації та бібліографії НТБ ВНТУ підготували віртуальну бесіду «Таблиці її життя…», в якій висвітлено життєву діяльність та внесок в розвиток бібліотечного фондознавства відомої науковиці.

 

Запрошуємо до ознайомлення!


Розміщено 23.04.2021
Вверх