Віртуальна бесіда до Днів пам’яті та примирення й Перемоги над нацизмом

 

piccy.info8 травня – в Україні відзначається День пам’яті та примирення, присвячений пам’яті жертв Другої світової війни, а 9 травня –  День Перемоги над нацизмом у Другій світовій війні.

Друга світова війна стала найбільш кривавою і жорстокою в історії людства. Цей день присвячений пам’яті тих понад 80 мільйонів людей, чиє життя було обірване насильством світового масштабу, людям усіх рас і націй. Тим, хто загинув на фронтах, в окопах, і тим, хто загинув під час бомбардувань, побував у полоні, концтаборах, чи просто зник безвісти у вихорі воєнного лихоліття.

В Україні День пам’яті та примирення встановлений згідно з Законом України «Про увічнення перемоги над нацизмом у Другій світовій війні 1939–1945 років». Таким чином, Україна розпочала нову традицію відзначення 8 та 9 травня в європейському дусі пам’яті та примирення.

Ці дні встановлені задля «вшанування подвигу українського народу, його визначного внеску у перемогу Антигітлерівської коаліції у Другій світовій війні, висловлення поваги усім борцям проти нацизму, увічнення пам’яті про загиблих».

Пропонуємо вашій увазі віртуальну бесіду «Великий день… Великдень Перемоги…», де подані  маловідомі факти та подробиці від перших тріумфальних маршів переможців в 1945-му до святкування Дня Перемоги  сьогодні.


Розміщено 06.05.2021
Вверх