Бібліотека на допомогу інформаційній підтримці наукових досліджень

 

День аспірантаНауково-технічна бібліотека,  в рамках Міжнародного Тижня Відкритого Доступу (25-31 жовтня), провела зустріч з молодими дослідниками ВНТУ – здобувачами освіти III рівня.

Захід на тему «Бібліотека на допомогу інформаційній підтримці наукових досліджень. Університет і Відкритий Доступ» відбувався в онлайн-форматі.

Директорка  Бібліотеки Тетяна Притуляк провела онлайн-екскурс вебсайтом НТБ ВНТУ – єдиною точкою доступу  до інформаційних ресурсів та портфелю онлайн-послуг, які доступні користувачам в режимі 24/7. У виступі було зроблено акцент на важливості Відкритого Доступу до освітніх ресурсів та результатів наукових досліджень, підтримки руху Відкритого Доступу Університетом та роль Бібліотеки в цьому процесі.

Провідні фахівці Бібліотеки -  Наталія Тарануха, Людмила Андронік, Лілія Криштафович, розповіли про можливості  Бібліотеки в справі інформаційної підтримки наукових досліджень, провели ряд консультацій.

Тематикою виступів були: Міжнародні наукометричні бази даних, наукометричні інструменти, системи ідентифікації дослідників тощо. Також була піднята тема академічної доброчесності у вищій освіті та академічного письма.

На завершення молоді дослідники ознайомилися з Репозитарієм ВНТУ та з перевагами, які надає науці Відкритий Доступ.


Фоторепортаж


Розміщено 29.10.2021
Вверх