Бібліотека навчає і навчається…

 

Вже стало істиною, що Бібліотека – це місце не тільки, де навчають, а й навчаються.

Днями в нашому колективі відбулося чергове заняття з підвищення професійної майстерності працівників.

фотоНа початку заняття директорка Бібліотеки Тетяна Притуляк проінформувала членів колективу про щорічну звітно-виборну конференцію Української Бібліотечної Асоціації (17-18 листопада 2021 р.),  у  якій вона брала участь онлайн.

Наша Бібліотека є партнером УБА, а багато працівників – індивідуальними членами асоціації. Тож, закономірно, що всім було цікаво як і чим жили бібліотеки країни та зарубіжжя в нинішній непростий час.

Колектив зацікавила інформація про переможців Всеукраїнського конкурсу «Творчий злет: молодий бібліотекар року 2021», а також про конкурс фотографій від Молодіжної секції УБА на тему «Книга, яка змінила моє життя», учасницею якого була і наша колега Юлія Горчинська. фото 2

Бібліотекар І категорії Ольга Немчук, яка пройшла тренінг «Інформаційна безпека та кібербезпека» у ВОУНБ ім. К. А. Тімірязєва розповіла нам про роботу з інформацією, основи кібербезпеки та медійної грамотності.

З виступу колежанки ми також дізналися особливості роботи зі ЗМІ, пройшовши тест на критичне мислення та маніпулятивність й дезінфоромацію; черговий раз вчилися захищати свої персональні дані та акаунти в соціальних мережах; осягали ази мистецтва публічних виступів.

З оглядом фахової періодики та новинами в житті бібліотечної спільноти нас ознайомила провідний бібліотекар Лариса Квятківська. Колеги багато дізналися про новації в різних галузях бібліотечної справи.

Зустріч завершилася декламуванням віршів пані Ларисою бібліотекарів-поетів.


ФОТОРЕПОРТАЖ


Розміщено 23.11.2021
Вверх