Славетна мить, що об’єднує Україну

 

122 січня 2022 року будемо відзначати День Соборності України.

День, який символізує єдність України. Це одне з найважливіших свят  нашої держави, яке підкреслює, що ми всі – один народ і ніякі рубежі не зможуть нас розділити.

Так проголошення Акту Злуки (Української Народної Республіки та Західноукраїнської Народної Республіки) - 22 січня 1919 року є історичним фактом об’єднання українських земель в єдину й неподільну державу.

Здійснились віковічні мрії, якими жили і за які умирали кращі сини нашої Батьківщини. Саме ці події започаткували відлік історії новітнього українського державотворення.

Офіційно День Соборності в Україні почали святкувати лише після Указу Президента Леоніда Кучми - (21 січня 1999 року No 42/99).

Кожного року вкотре, готуючись до свята, щораз наново відкриваємо для себе історію своєї держави, свого народу.

За всіма подіями минулого та їх героями, діячами, виразно окреслюються звичайні люди, які прагнули історичної правди, самоідентифікації та об’єднання етносу. А самостійна, незалежна, розвинена й повноцінна Україна була їх мрією.

Чому Україна святкує День Соборності саме 22 січня, про історію  та перебіг тих подій можете довідатись з матеріалів віртуальної виставки «День Соборності та свободи України», яку підготували працівники сектора культурно-просвітницької діяльності, відділу обслуговування НТБ ВНТУ.


ЗАПРОШУЄМО ДО ПЕРЕГЛЯДУ !


Розміщено 21.01.2022
Вверх