Вінниччині – 90!

 

Дорогі друзі!

Як сказала в своєму зверненні до бібліотечної спільноти України Президентка ВГО Українська бібліотечна асоціація Оксана Бруй, що бібліотеки сьогодні на передньому краї боротьби з фейками, дезінформацією та кіберзагрозами та є стратегічною зброєю держави у багаторічній  гібридній війні Російської Федерації, що на сьогодні переросла у відкрите вторгнення!

В ці непрості часи ми маємо бути свідомі того, що ворог залякує і чекає на нашу паніку. Наше головне завдання – не дати жодного шансу агресору, бути єдиними, згуртованими, вірити в наші Збройні Сили.

Університетська бібліотека, як і весь університет продовжує працювати в онлайн – режимі: Науково-технічна бібліотека ВНТУ в режимі 24/7.

І у ці воєнні дні ми хочемо привітати нашу рідну Вінниччину з 90-річчям, яке вона відзначає 27 лютого і віримо, що в єднанні з усім українським народом вчергове за свою історію здобуде перемогу над агресором! Ми непереможні, бо сила наша в духові, а дух наш сильний, згуртований і незламний.фото

Моє Поділля! Краю волошковий!

Межи Дністром ти і Південним Бугом

Розкинувся, як велетень казковий,

Що сонце зводить понад виднокругом.

 

…Моя земля! Поділля! Краю отчий!

Твої хліба хай колосяться в полі,

 Зозуля літ багато напророчить

Щасливої, заквітчаної долі.

 

Мазур Наталя

Вінницька область була заснована 27 лютого 1932 року. Отже, 2022 рік – ювілейний для Вінниччини, вона відзначає своє 90-річчя.

29 жовтня 2021 року на 13-й черговій сесії обласної Ради було винесено на розгляд проєкт рішення «Про оголошення 2022 року роком Вінницької області»в зв’язку з 90-річчям її утворення. Тоді ж було вирішенозалучити всі територіальні громади до урочистостей та святкування. На думку голови Вінницької обласної Ради В’ячеслава Соколового, важливо, щоб кожен житель області пишався тим, що проживає на території Вінниччини.

Адже наша мета: Вінниччина – регіон сильних громад, де кожен житель важливий.

Планувалося, і не дивлячись на відкриту агресію Росії, віримо, що протягом 2022 року проведемо низку просвітницьких, культурно-мистецьких, історичних, краєзнавчих заходів.фото

Ще з 2017 року Науково-технічна бібліотека ВНТУ реалізує краєзнавчий проєкт «Вінниччина: історія, сьогодення, майбутнє», мета якого– розкриття історії нашої малої батьківщини в усій її оригінальності й неповторності.

Наразі пропонуємо вам переглянути віртуальну презентацію «Вінниччина: призабуте та <не>відоме», створену до 85-річчя заснування Вінницької області, яка знаходиться в розділі  «Вінниччина: Terra incognita», що розповідає про маловідомі для пересічного громадянина місця, де, попри всі суспільні зміни, мирно вживаються залишки патріархальних традицій та сучасний прогрес.


Цікавого перегляду!


Розміщено 25.02.2022
Вверх