28 червня – День Конституції України!

 

1


28 червня – День Конституції України!

День Конституції України, який щороку відзначається 28 червня, – єдине свято, закріплене в самій Конституції. Це знаковий для всіх нас день, бо саме цього дня у 1996 році ми отримали основоположний документ найвищої юридичної сили. Ця подія була вкрай важливою для України, що зміцнила її суверенітет та територіальну цілісність.

Конституція – це не лише Основний Закон нашої держави, а ще й символ національної єдності. Вона є вираженням народної волі, засобом забезпечення соціального миру і прогресу. Адже саме в Конституції утверджені головні цінності нашого народу – людина, її життя, здоров’я, честь, гідність, недоторканність та безпека.

 

2

 


Колектив НТБ ВНТУ щиро вітає всіх із

визначним державним святом –

Днем Конституції України!


 

Основний Закон нашої держави об’єднав багатовікову історію українського державотворення, закріпив ідеали справедливості та рівності, став дієвою основою розвитку незалежної демократичної України. І сьогодні під час повномасштабної війни проливається дорогоцінна кров нашого народу за всі ті цінності, які покликана гарантувати наша Конституція.

Бажаємо Україні та всім нам, щоб патріотизм і висока громадянська відповідальність, мудрість та витримка, усвідомлене розуміння викликів часу і прагнення зберегти країну в єдності та мирі згуртовували і зміцнювали наше суспільство. Здоров’я вам, щастя, добробуту та віри в світле майбутнє нашої держави!

І сьогодні на полі бою з російським агресором ми, українці, обов'язково відстоїмо свої цінності.

На відзначення події запрошуємо ознайомитися з віртуальною виставкою "Конституція України в контексті сучасності", де наведені цікаві історичні факти про Конституцію України та джерела з фондів нашої бібліотеки.

 

Приємного перегляду!


Розміщено 27.06.2022
Вверх