ПРЕКРАСНА ТРОЯНДА Антуана де Сент-Екзюпері

 

129 червня – річниця з дня народження Антуана Марі-Роже де Сент-Екзюпері (1900-1944), відомого французького письменника, поета і авіатора, чиї твори є унікальним свідченням льотчика і воїна, який дивився на життєві перипетії очима філософа.

Дослідники творчості письменника кажуть, що ремесло льотчика дало Екзюпері особливе бачення світу. Він мовби споглядав землю з висоти польоту, гостріше відчуваючи невидимі зв’язки між людьми. Не дивно, що перший твір, опублікований письменником, називався «Авіатор» (потім новела стала матеріалом для «Південного поштового»).

Усього Антуан де Сент-Екзюпері написав сім великих робіт і півтора десятка малих. Найбільш відомий твір – «Маленький принц». Ця казка стала сучасною класикою. Філософську роман-казку перекладено більш ніж 180 мовами, включаючи абетку Брайля.

До вашої уваги віртуальна бесіда «ПРЕКРАСНА ТРОЯНДА – ОДНА НА ДВОХ», підготовлена бібліотечними фахівцями до дня народження Антуана де Сент-Екзюпері, військового льотчика, твори якого стверджують людські цінності і кажуть: «Ні війні!». Сьогодні, під час російської агресії в Україні, це особливо актуально.


Гарного перегляду!


Розміщено 29.06.2022
Вверх