І свічка плакала в скорботі… Голодомор 1932-1933

 

1За всю свою багатовікову історію народ України пройшов багато тортур, утисків, гонінь. Щоразу ворог хотів знищити нашу культуру, мову, націю…

Однією з найстрашніших трагедій, яка закарбувалась в історії нашого народу жовто-чорними кольорами страждань, безсилля, виснаження, відчаю, страху, голодної смерті – смерті безжалісно довгої та безпорадної, смерті мільйонів через амбіції одиниць  став  Голодомор 1932-1933 років.  Це не просто голод, це справжній геноцид проти українського народу.

Щороку, кожну  четверту суботу листопада Україна і світ поминають мільйони жертв Великого Голоду.  Запалені у цей день свічки у вікнах – символ пам’яті про них. На вічний спомин про безневинних жертв  геноциду у понад 40 містах 15 країн світу споруджені пам’ятники та встановлені пам’ятні знаки.

 У нинішні нелегкі часи можна провести паралелі між Голодомором, організованим Йосипом Сталіним, і нинішньою агресією путінської росії. Світ починає усвідомлювати справжню історичну сутність Голодомору й те, що нині політика терору продовжується президентом путіним.

На вшанування пам'яті мільйонів жертв науково-технічна бібліотека запрошує ознайомитись з віртуальними виставками «Чорна сторінка нашої історії» і «Голодомор: 1932-33 … пам’ять поколінь»,  які розповідають про події того часу та представляють документи з фонду книгозбірні, що освітлюють дану трагедію.



Розміщено 25.11.2022
Вверх