Життя і творчість Т. Шевченка — невід’ємна частка України

 

 

Життя і творчість Т. Шевченка — невід’ємна частка України

 

Свою Україну любіть,

Любіть її... Во время люте,

В останню тяжкую минуту

За неї Господа моліть.

( Т. Г. Шевченко)


Минуло більш як 200 років від дня народження Т. Г. Шевченка —славного сина українського народу, але й сьогодні його слово живе серед нас.

Тарас Шевченко —символ чесності, правди і безстрашності, великої любові до людини. Вся творчість великого Кобзаря зігріта гарячою любов’ю до Батьківщини, пройнята священною ненавистю до ворогів і гнобителів народу. Його думи, його пісні, його полум’яний гнів, його боротьба за світлу долю трудового люду були думами, піснями, гнівом і боротьбою мільйонів.

Т. Г. Шевченко —видатний син українського народу, його честь і совість. Він був людиною універсальних талантів та інтересів. Немає такої сторони життя, до якої він не торкався би у своїй творчості: любов до України, культура й історія українського народу, відношення до жінки-матері, природа, екологія й багато чого іншого. Поезія і проза Т. Г. Шевченка живе серед нас і вселяє віру і надію, допомагає переборювати труднощі.

Знову відкрити для себе Т. Г. Шевченка — нового і завжди сучасного, дають можливість документи на оновленній книжковій виставці «ГЕНІЙ. ПРОРОК. ПОЕТ УСІХ ЧАСІВ» (кім. 403, ГНК). Виставка буде цікава та корисна науковцям, викладачам, студентам, а також широкому колу читачів. На експозиції представлені книги, наукові збірки, довідкові видання, статті з періодичних видань і твори письменника.

Ласкаво просимо завітати до НТБ!


Розміщено 05.03.2015
Вверх