Науково-технічна бібліотека ВНТУ в режимі 24/7 (можливості доступу до ресурсів і сервісів)

 

1Науково-технічна бібліотека ВНТУ  в нинішній  непростій ситуації пропонує ознайомитися з усіма можливостями, які надаються студентам, науковцям, співробітникам, а також усім зацікавленим користувачам для навчання, наукової роботи, самоосвіти, розвитку в умовах діючих обмежень.

 

  Віддалений доступ до електронних ресурсів.

Бібліотека ВНТУ  підтримує доступ до найбільших міжнародних  наукових ресурсів (Scopus, Web of Science, Springer Nature, Research4Life, SciVal, Bentham Science). Ознайомитися з умовами його отримання можна за посиланням

 Наукові журнали ВНТУ - платформа, яка є відкрита і безкоштовна для всіх. 

Репозитарій ВНТУ - відкритий електронний архів документів наукового, освітнього і нормативного призначення, виданих у ВНТУ або створених працівниками ВНТУ. 


Віртуальні сервіси.

 Наш електронний каталог  завжди до ваших послуг. З його допомогою ви зможете знайти літературу за своєю тематикою, а також дізнатися, чи є необхідне вам видання в бібліотеці.

 Вести пошук електронних ресурсів можна через форму пошуку на головній сторінці сайту бібліотеки. Повні тексти публікацій будуть доступні тільки зареєстрованим користувачам.


Отримати інформацію про діяльность Бібліотеки; про наявність книг, періодичних видань, нормативних документів; пошук фактографічної інформації; уточнити бібліографічні відомості про документ та ін. можна,  скориставшись віртуальною довідковою службою – «Запитай  у бібліотекаря». 

Віддалено скористатись послугою електронного замовлення документу з фондів науково-технічної бібліотеки.

Замовити та отримати електронні копії статей з періодичних видань і фрагментів з книг можна за допомогою служби електронної доставки документів.

Науковці, викладачі, співробітники та студенти ВНТУ можуть отримати індекси Універсальної Десяткової Класифікації (УДК) і авторський знак на видання та статті. 

Послуги з комплектування інформаційними ресурсами.

Надання інформації щодо книгозабезпечення за навчальними дисциплінами.

 

Стежте за новими надходженнями в режимі онлайн.

Віртуальні виставки познайомлять вас з тематичними добірками літератури з різних галузей знань.

Віртуальні  бесіди повідають вам багато цікавого й корисного. 

Цікаво, що пишуть про університет в ЗМІ? До ваших послуг база публікацій «ВНТУ у пресі України»

 

Відкриті освітні ресурси

 На допомогу студентам і викладачам Бібліотека ВНТУ підготувала корисну інформацію про доступні освітні ресурси в мережі Інтернет. Тут можна знайти відомості про онлайн-платформи, навчальні матеріали, курси, е-каталоги зарубіжних бібліотек тощо.

Звертаємо Вашу увагу на онлайн - курс «Наукова комунікація у цифрову епоху»: - це безкоштовний онлайн курс на платформі Prometheus, який підготували бібліотекарі, співробітники та науковці НаУКМА спільно з компаніями Clarivate Analytics та проектом Foster. Цей курс є цифровим аналогом дисципліни для аспірантів і надає дослідникам-початківцям основні знання та навички користування сучасними інструментами з проведення та аналізу досліджень. 


Тимчасовий доступ до ресурсів світових видавців.

Видавці та провайдери інформаційних ресурсів, серед яких Elsevier, Wiley, Springer, Cambridge University Press, MIT Press і ін., відгукнулися на заклик учасників Міжнародної коаліції бібліотечних консорціумів (ICOLC) і відкрили частину своїх ресурсів на час дії обмежувальних заходів. Отримати інформацію про можливості, які вони дають на поточний момент, можна на інформаційній сторінці. 

 

Перейти до ресурсів


Розміщено 23.04.2020
Вверх