“Знай, що в світі найважче – це серце носити студене!”

  

«Все для людини і завжди з людиною — цей заповіт Рильський

проніс крізь бурю і сніг, крізь усе своє життя».

(М. Стельмах)

 

 

Цього року громадськість України відзначає 120-річницю з дня народження класика української літератури, видатного поета, перекладача і громадського діяча Максима Рильського.

Максим Тадейович Рильський, видатний український поет, академік, перекладач, директор Інституту фольклору й етнографії Академії наук України, громадський діяч , понад 50 років працював у літературі і залишив нам велику і цікаву спадщину. Його творчість зростала на міцній основі класичної літератури та фольклору, і на цьому ґрунті розгорнувся оригінальний, самобутній голос поета.

Співробітники відділу СГЛ  не залишилися осторонь відзначення цієї дати, підготувавши книжкову виставку – ушанування “У нього кожне слово - це перлина, це праця, це натхнення, це людина” ( кім.403, ГНК)

Книги представлені на виставці сповнені щирістю, відвертістю, інколи легкою іронічною усмішкою. Максим Рильський бачив суттєве, вічне у звичайному, щоденному, зовні непоетичному. Як добрий знавець класики, людина глибокої ерудиції, він широко використовував історичні і літературні асоціації, що надало особливого колориту його художнім творам.


Розміщено 17.03.2015
Вверх