Поезія єднає серця

 

 

8 квітня  на центральній площі ВНТУ відбувся поетичний флешмоб, назвою якого послугували слова відомої української поетеси Ліни Костенко «Ще не було епохи для поетів, але були поети для епох. Захід організувала науково-технічна бібліотека за сприянням кафедри мовознавства.  

Студенти  університету та співробітники науково-технічної бібліотеки декламували як твори своїх улюблених поетів, так і  власні поезії. Особливо гучними оплесками учасники заходу винагородили виступ Івана Воробйова,  який представив на розсуд публіки авторський твір «Рідна мова».

Зворушливо прозвучали рядки поезії іспанською, китайською, німецькою мовами у виконанні студентів-іноземців. Звучали також вірші поетів, ювілеї від дня народження яких святкуються цьогоріч: Ліни Костенко, Сергія Єсеніна, Василя Симоненка, Максима Рильського…

Здавалося, студенти, що навчаються на технічних спеціальностях, мали б бути далекими від найкращих творінь літератури, але молодь нашого університету спростувала це твердження. Нікого з присутніх флешмоб не залишив байдужим, і кожен для себе зрозумів, що поезія може стати відповіддю на найглибші духовні запити сучасної людини.


Фоторепортаж


Розміщено 10.04.2015
Вверх