До 70 річчя Перемоги

 

ШАНОВНІ ДРУЗІ!

В ЖИТТІ КОЖНОГО НАРОДУ БАГАТО ВЕЛИКИХ СПІЛЬНИХ ДЛЯ ВСІХ СВЯТ І ПАМ'ЯТНИХ ДАТ. 2015 - РІК СВЯТКУВАННЯ 70 РІЧНИЦІ ПЕРЕМОГИ.

  

«Великий день... Великдень Перемоги...

Все ж наче вчора. А літа минають...

На проводи, в степу біля дороги,

Своїх солдатів вдови поминають».

Ліна Костенко.



Все далі в глиб історії йдуть трагічні події Великої Вітчизняної війни. 22 червня 1941 р. без пред’явлення будь-яких претензій Радянській державі фашистська Німеччина розпочала військові дії. Понад 1400 днів тривала найжорстокіша війна ХХ століття, яка завершилася підписанням Акта про беззастережну капітуляцію Німеччини та ліквідацію фашистської держави. Про це було офіційно оголошено 8 травня в Європі та Америці і 9 травня 1945 року в СРСР. Саме ця подія стала святкуватись як День Перемоги радянського народу у Великій Вітчизняній війні 1941–1945 років. В Україні цей день відзначається щорічно, як державне свято. В одному зі своїх віршів Оксана Пахльовська написала: «Наша пам'ять – велика долина, де невидимі храми стоять». Один із таких величних храмів – Храм пам’яті загиблим і учасникам Великої Вітчизняної війни, які ціною свого життя подарували наступним поколінням мирне життя. Біда не оминула жодної нашої родини - у кожній хтось із близьких загинув на фронтах, згорів у пекельних печах концтаборів, був страчений у великих і малих "бабиних ярах". Громадяни світу й досі в неоплатному боргу перед тими мужніми людьми, яким судилося здобути Перемогу і тими, що загинули героїчною смертю на шляху до неї. Щоб вшанувати хвилиною мовчання кожного полеглого, людство повинно завмерти на цілий рік. Більш детальну інформацію про героїку тих далеких років можна отримати, звернувшись до документів із фондів НТБ, представлених на книжковій виставці «Дай, Боже, ніколи нам війни не знати» ( кім. 403, ГНК).

 

Схиляємо голову перед подвигом наших батьків і дідів. Вічна пам'ять та шана тим, хто не повернувся з фронтів, і слава та земний уклін живим Ветеранам війни!!!



Розміщено 29.04.2015
Вверх