ВНТУ приєднується до руху відкритого доступу

 

 

Щороку у останній тиждень жовтня з ініціативи Коаліції наукових видань та академічних ресурсів (SPARC) та за підтримки прибічників з усього світу проходить Міжнародний Тиждень Відкритого Доступу. Тиждень відкритого доступу реалізує імпульс, народжений 120 університетами в 27 країнах, що святкували День Відкритого Доступу в 2008 р. Ця акція надає можливість краще ознайомитись з перевагами, які надає Відкритий Доступ, обмінятися досвідом та ідеями щодо впровадження Відкритого Доступу та допомагає розширити коло учасників цього руху.

Відкритий доступ — безкоштовний, швидкий, повнотекстовий доступ у режимі реального часу до результатів наукових досліджень та право використовувати ці результати у своїх работах.

Бібліотеки, університети та інші громадські організації та професійні спільноти використовують Тиждень Відкритого Доступу як платформу для зустрічей, а також, для того щоб оголосити важливі повідомлення про подальший розвиток Руху Відкритого Доступу. Цей тиждень слугує стартовим майданчиком для нових видавничих фондів, що підтримують Рух Відкритого Доступу, для проголошення політик відкритого доступу, матеріалів, у яких мова йде про соціальні та економічні переваги Відкритого Доступу.

Детальніше: http://ir.lib.vntu.edu.ua/handle/123456789/1919



Науково-технічна бібліотека ВНТУ приєднується до участі у сьомому Міжнародному Тижні Відкритого Доступу 19-25 жовтня 2015 року. З метою підвищення кваліфікації працівників університетської бібліотеки буде проведена лекція-презентація на тему "Інституційний репозитарій ВНТУ як інформаційний навігатор у світі інтелектуальних ресурсів відкритого доступу”.

Запрошуємо модераторів (відповідальних за ведення інституційного репозитарію ВНТУ) відзначити Тиждень відкритого доступу шляхом відвідування відповідних тренінгів для всіх кафедр наукових підрозділів університету за вільним графіком. Очікуємо на вас: 9.00 -17.00, кім. 304 (ГНК).

В рамках Тижня Відкритого Доступу директор науково-технічної бібліотеки Притуляк Т. Є. зустрілася з працівниками інших бібліотек області з метою ознайомлення колег з перевагами відкритого доступу до наукової інформації , а також розповіла про інституційний репозитарій ВНТУ.


Розміщено 15.10.2015
Вверх