Вінницький національний технічний університет став учасником проекту ELibUkr

 

 

Прийнято позитивне рішення щодо приєднання ВНТУ до проекту «Електронна бібліотека України: створення Центрів знань в університетах України» 

 

«Електронна бібліотека України: створення Центрів знань в університетах України», 2009 р. – інноваційний проект, що об’єднує бібліотеки вищих навчальних закладів, національні бібліотеки та інші організації України. Ініціатор проекту ELibUkr© - Києво-Могилянська Фундація Америки. Серед учасників: Центр Технологій та Інноваційного Менеджменту Нортвестерн Університету США та Всеукраїнська Асоціація «Інформатіо-Консорціум». Засновниками є три університети – Національний університет «Києво-Могилянська академія»Чернівецький національний університет ім. Ю. Федьковича та Харківський національний університет ім. В. Каразіна.

Метою проекту є забезпечення доступу до світової наукової інформації, створення власних академічних ресурсів, а також інтеграція української науки та бібліотечної справи у світову наукову комунікацію.

Реалізація проекту сприяє розвитку громадянського суспільства та демократичного процесу в Україні, надаючи доступ до великої кількості інформаційних ресурсів для максимальної кількості користувачів.

Проект передбачає передплату ліцензованих інформаційних продуктів для кожного університету – електронних журналів, електронних книг, баз даних – найважливішого ядра світових інформаційних ресурсів, що покривають усі галузі знань (наука, техніка, медицина, соціальні та гуманітарні науки).

Основу ELibUkr становить єдиний потужний портал, який спрямовує користувачів до всіх типів електронної інформації. Студенти, викладачі і науковці отримують вільний доступ до всіх ресурсів проекту.


Розміщено 27.10.2015
Вверх