15 лютого - День вшанування учасників бойових дій на території інших держав

 

З кожним роком все далі і далі історія віддаляє нас від вогняних років афганської війни. Але час не підвладний викреслити з нашої пам’яті героїчні подвиги, приклади мужності і вірності військовому обов’язку, які продемонстрували тисячі відданих синів і дочок України, долею одягнених у солдатські шинелі. 15 лютого ми вшановуємо тих, кому довелося воювати в чужих країнах, схиляємо голови перед світлою пам’яттю полеглих, які виконували бойовий наказ Батьківщини, але за її межами. Висловлюємо шану і подяку всім ветеранам трагічної афганської війни та українським воїнам-миротворцям за відвагу, вірність присязі і честі.

 

Шановні  воїни - інтернаціоналісти!

 

Плин часу не затьмарив спогадів про цю війну, пам’ять продовжує нагадувати про ті жахливі часи. Сьогодні ваш безцінний бойовий досвід потрібний для підготовки наступних поколінь миротворців, адже наша держава і надалі продовжує виконувати свою благородну місію і вносить значний вклад у забезпечення миру та добросусідських відносин між країнами світу.

Ваша активна життєва позиція, вірність військовій присязі заслуговують на глибоку повагу. Ми вдячні вам за мужність і патріотизм, за стійкість та витримку. Ваші діти можуть по праву пишатися своїми батьками.

Сьогодні ми схиляємо голови перед вічною пам'яттю солдат, які не повернулися живими на рідну землю з іракської пустелі, мінних полів Лівану та Анголи, джунглів Ліберії та Сьєрра-Леоне, загинули в етнічних сутичках на Балканах. Бажаємо вам та вашим родинам міцного здоров’я, добробуту, віри в майбутнє, злагоди і  миру на довгі літа!

До дня вшанування учасників бойових дій на території інших держав у відділі СГЛ ( кім. 403, ГНК) підготовлено книжкову виставку «Місія - миротворець», де представлено матеріали про миротворчу діяльність Збройних Сил України.

 

ЗАПРОШУЄМО НА ПЕРЕГЛЯД!


Розміщено 12.02.2016
Вверх