"Сюрреалізм – це я!"


Минуле століття подарувало світові кілька загадкових геніїв. І в цьому списку почесне місце займає Сальвадор Далі. Він ровесник століття і людина, чий багатогранний талант багато в чому вплинув на розвиток світової культури і мистецтва.

11 травня 2014 року всі любителі й знавці образотворчого мистецтва відзначають знаменну дату – 110 років від дня народження найбільшого сюрреаліста Сальвадора Далі.

Про Сальвадора Далі відомо багато чого, але ще більше залишається невідомим. Будучи самозакоханим егоцентристом, справжнім нарцисом, художник багато говорив про самого себе, видав щоденники, біографії, написав безліч віршів, статей та інших літературних творів, але все це лише згустило туман навколо його життя. Власними руками Сальвадор Далі створив міф про себе. А, як відомо, легенди - всього лише легенди, в яких істина розчинена у вигадці. Відділ СГЛ НТБ (кім. 403) представляє книжково-ілюстративну виставку "Галлюциногенный тореадор", присвячену цій події. Користувачі довідаються про незвичайне життя художника. Ми дотепер дивуємося його універсалізму, здатності плідно працювати в різних областях образотворчого мистецтва (живопис, графіка, скульптура, ювелірне й декоративно-прикладне мистецтво) і проявляти неповторну оригінальність свого дарування.


Розміщено 14.05.2014
Вверх