Антоній Печерський - родоначальник вітчизняного чернецтва


Piccy.info - Free Image Hosting

Християнство знає багато прикладів служіння Богові. Але одним з найвищих його проявів є чернецтво. Без нього немислима Церква. Чернець – це молитвеник за всіх, і світ буде стояти доти, доки буде молитися останній монах. Саме такою людиною був Преподобний Антоній Печерський.

Святий Вселенської Православної Церкви, релігійний діяч Київської Русі, родоначальник вітчизняного чернецтва, засновник Києво-Печерського Монастиря Успіння Пресвятої Богородиці ( який ще називали «Сонце землі Руської»). З ім'ям Святого  пов'язують реорганізацію києво-руських монастирів на засадах суворих чернечих традицій Святої гори Афон (Греція).

 Аскетичне життя Антонія стало прикладом та зразком для князів і простолюдинів. Саме тому його православна церква й канонізувала до лику Преподобного.

«Житіє Антонія» – реальність, яка не викликає ніякого сумніву. Свідчення ми черпаємо з літопису преподобного Нестора та з інших джерел, що дають можливість значною мірою судити про життя й діяльність інока як Великого Просвітителя землі Руської.

До 1035-річчя від дня народження Антонія Печерського

Співробітники відділу обслуговування СГЛ підготували віртуальну бесіду «Буде шлях вам сонячний і світлий».

Запрошуємо до перегляду.


Розміщено 01.11.2018
Вверх