Нова книжкова виставка «Водні ресурси України: раціональне використання та охорона»

piccy.infoВелике значення в житті та господарській діяльності людей має прісна вода, та на жаль, запаси її не безмежні. Через нерівномірність розподілу прісних вод на території планети, нераціональне їх використання та якісне виснаження, дефіцит водних ресурсів відчуває все більша кількість країн. Виникають проблеми і у різних регіонах України. Вони пов'язані з порушенням норм екологічної безпеки в роботі підприємств промисловості та сільського гоподарства, з ростом кількості населення та освоєнням нових территорій, яке призводить до змін гідрологічного режиму річкових бассейнів.

Питання води стало однією з найголовніших науково-технічних і соціальних проблем сучасності. Вирішення його, в тому числі і в Україні, залежить від вивчення водних ресурсів, покращення рівня знань про процеси і явища, характерні для гідросфери. Для майбутнього нашої країни мають велике значення ефективні заходи з раціонального використання і охорони природних вод.

Саме даній актуальній екологічній проблемі присвячена нова книжкова виставка «Водні ресурси України: раціональне використання та охорона», яку підготували співробітники відділу обслуговування навчальною літературою (ГНК, кім. 603).

Запрошуємо до перегляду!


Розміщено 27.01.2020
Вверх