Про відкриту науку, наукометрію, академічну доброчесніть з молодими науковцями Університету

дасп


Науково-технічна бібліотека ВНТУ в рамках Міжнародного Тижня Відкритого Доступуякий увесь світ відзначає  в останній тиждень жовтня, зорганізувала  проведення інформаційного заходу «Аспірант ВНТУ: день інформації» (23 жовтня) онлайн.

 Зустріч з молодими дослідниками розпочала проректор з наукової роботи проф., д-р екон. наук Ірина Єпіфанова, яка розповіла про роль науки в житті людства, непростий шлях науковця, розвиток досліджень в університеті.

Директор Бібліотеки Тетяна Притуляк розповіла про важливість Відкритого Доступу, участь Університету в ньому та  роль Бібліотеки, а також проі тенденції відкритої науки та освіти в світі. Також ознайомила присутніх з вебсайтом Бібліотеки з сервісами віддаленого доступу – віртуальною копією університетської бібліотеки. Зупинилась на діяльності сектору інформаційної підтримки наукових досліджень в університеті (насамперед, допомога дослідникам у роботі з базами даних, підтримка Інституційного репозитарію університету, надання віддалено інформаційно-бібліографічних послуг тощо). Очільниця сектору Лілія Криштафович говорила про Інституційний репозитарій ВНТУ, міжнародні наукометричні бази даних, до яких має доступ університет та надала короткі інструкції віддаленого користування ними.

До заходу долучилася Оксана Залюбівська завідувачка сектору розвитку персоналу та практик академічної доброчесності ЦЗЯО ВНТУ, з інформацією про академічну доброчесність в наукових дослідженнях.

Завідувачка відділу наукової інформації та бібліографії Наталя Тарануха та гол. бібліотекар Людмила Андронік розповіли про наукометрію,  як  розділ наукознавства, який вивчає еволюцію науки через численні вимірювання наукової інформації, про наукометричні інструменти тощо.

Подякувавши молодим науковцям за участь в заході, фахівці Бібліотеки підкреслили, що університетська книгозбірня готова підтримували дослідника протягом всього процесу наукового дослідження як в стінах Бібліотеки, так і віддалено навіть в екстремальних умовах.

Наприкінці зустрічі ще раз нагадали про рубрику «На допомогу досліднику» та «Наукометрія» на сайті нашої Бібліотеки, де представлена інформація, яка буде корисною кожному досліднику.  

Також всі присутні подякували ЗСУ за можливість вчитися та працювати.


ФОТОЗВІТ


Розміщено 24.10.2023
Вверх