Радіодиктант національної єдності - 2023 у ВНТУ написано

У 2023 році радіодиктант національної єдності вперше відбувся в нову дату – 27 жовтня. Цього року  українці знову писали Всеукраїнський радіодиктант національної єдності в умовах широкомасштабної війни: військові – на фронті, жителі міст, які потрапили під російські обстріли – в укриттях, біженці – у нових місцях свого перебування в України чи за кордоном. 

 Сьогодні ми писали текст, автором якого стала поетеса, перекладачка, лауреатка Шевченківської премії Катерина Калитко з Вінниці. Читав диктант Олексій Гнатковський - актор, театральний режисер, виконавець ролі Івана Довбуша у популярному фільмі «Довбуш».

 Науково-технічна бібліотека спільно з кафедрою мовознавства вкотре стали співорганізаторами акції. Мета радіодиктанту – об’єднати людей навколо України в усьому світі, а не перевіряти грамотність учасників всеукраїнського флешмобу. Особливо важливо зараз об'єднати всіх наших земляків: тих, хто був змушений покинути свої домівки й виїхати за кордон, тих, хто лишився, попри небезпеку й тих, хто перебуває на тимчасово окупованих територіях.

Цьогоріч Радіодиктант має назву «Дороги України». У тексті — розповідь про подорож на авто із прифронтового Сходу до рідної домівки через усю Україну, яка зачаровує в кожному куточку попри війну, що триває.

Традиційно, родина Вінницької політехніки, студенти, викладачі, працівники всіх підрозділів університету, знову стали активними учасниками мовного флешмобу національної єдності. Для написання диктанту університетська спільнота, на чолі з ректором Віктором Біліченком, зібралася в великій залі ректорату, також була можливість всім бажаючим приєднатися онлайн. Дуже добре, що ця традиція жива і актуальна. Не забуваймо, що цього року, як і минулого, як і всі роки від 2014-го, ми маємо можливість писати радіодиктант національної єдності України завдяки мужнім воїнам, ,які на передовій тримають фронт і невпинно наближають нашу Перемогу. Дякуємо нашим захисникам і захисницям!

Наприкінці заходу ректор Віктор Біліченко подякував всім за участь у події та наголосив, що «неважливо, робили ми помилки під час написання, чи ні, адже Всеукраїнський радіодиктант не про перевірку грамотності, а про ЄДНАННЯ

 

ФОТОРЕПОРТАЖ


Розміщено 27.10.2023
Вверх