Даруйте Бібліотеці книги з любов’ю!

14


14 лютого відзначається Міжнародний день дарування книг (International Book Giving Day).  День, коли люди дарують один одному книги, започаткувала американка Еммі Бродмур у 2012 році.

Благородна й безкорислива акція  надихнула людей по всьому світу. Всі, хто розуміє і цінує книгу як предмет не тільки матеріальної, а й духовної цінності, дарують її – бібліотеці, другу, членам родини. Це спонукає до читання та підвищення інтересу до книг і, як наслідок, до бібліотек.

У цей день об'єднуються і ті, хто дарує книги, і ті, хто прищеплює любов до читання.

Дарування книжок – гарна традиція, і війна не стає на заваді цій добрій справі.

Нещодавно читачі університетської бібліотеки отримали цінний книжковий дарунок від Офісу Президента України, який передав  його керівник  Олексій ДНІПРОВ.

Серед подарованих книг – сучасна українська проза й поезія, перекладна літератури європейських та американських авторів. Наші читачі тепер зможуть ознайомитися виданнями  серії книг про видатних українців, про історію України, літературою з психології та мистецтва…  

Серед постійних  дарувальників професори університету Сергій ПавловБорис Мокін, Віталій Мокін та ін.

сковорода


«Григорій Сковорода: повна академічна збірка творів» - видання, яке презентував Бібліотеці професор Павлов стане цінним джерелом для всіх, кого цікавить творчість великого українського поета і філософа.

Користуючись нагодою, висловлюємо щиру подяку всім, хто долучається до благородної справи дарування книжок і тим, хто нині підтримує цю традицію.

Тож закликаємо долучитися до акції й обов’язково подарувати Бібліотеці  книгу!

Про своїх книжкових меценатів ми повідомляємо на сайті Бібліотеки у рубриці  «Подаруй бібліотеці книгу».

Добрі справи робити приємно!

Щиро вдячні за подарунки!


ФОТО


Розміщено 12.02.2024
Вверх