80-та – річниця визволення Вінниці від нацистських окупантів


фото


Сьогодні, 20 березня, Вінниця відзначає 80-ту річницю визволення від нацистських загарбників. Місто звільнили на 1003 день війни. З часів закінчення Другої світової війни вся Європа говорила: «Ніколи знову».

Ніколи…. Але зараз ми знову в стані війни проти загарбників. Цього разу вони несуть рашизм. Тому сьогодні пам’ятаємо, якою ціною…

Тож вшануймо пам'ять усіх, хто боронив рідний край під час Другої світової. Схилимо голови перед сучасними героями, які в ім’я України кладуть свої життя у жорстокій боротьбі з російським агресором. Завжди будьмо гідними їхнього подвигу! Допоки живемо – не забудемо…

Ми згадуємо та вшановуємо подвиг ветеранів, котрі боролися з нацизмом і перемогли його та всіх, кого торкнулась війна – військовополонених, остарбайтерів, підпільників, дітей війни, цивільних, які постраждали від окупації і бойових дій, що прокотилися через міста і села Вінниччини. Війна це не лише танки, гармати і бої, війна  це мільйони маленьких і великих людських бід, які тривали роками. Фотографії – документи, які зберігають мовчазну правду про минуле.

Тож  пропонуємо переглянути своєрідний альбом-презентацію «Вінниця в роки Другої світової війни у старих світлинах», що розповідає, як наше місто пережило часи окупації в роки Другої світової.


Розміщено 20.03.2024
Вверх