Тиждень інтелектуальної власності в Україні


1


26 квітня в світі традиційно відзначається Міжнародний день інтелектуальної власності (World IP Day).

Саме цього дня, в 1967 році, почала діяти Конвенція, на основі якої засновано Всесвітню організацію  інтелектуальної власності –ВОІВ (WIPO), яка сприяє охороні та розвитку інтелектуальної власності у всьому  світі.

Міжнародний день інтелектуальної власності надає можливість підкреслити значення інновацій у повсякденному житті людини та у вдосконаленні суспільства. Патенти, товарні знаки, авторське право та суміжні права є потужними інструментами сприяння економічному та культурному розвитку.

Цьогорічний World IP Day (26 квітня) WIPO присвятила інтелектуальній власності (ІВ) та Цілям сталого розвитку (ЦСР) ООН, аби з’ясувати, як наше спільне майбутнє можна побудувати за допомогою інновацій та креативності.

1Стійкість і сталість сьогодні актуальні як ніколи. Тільки тепер у них абсолютно новий зміст.

Міністерство економіки України та Український національний офіс інтелектуальної власності та інновацій (ІР офіс)  організували Тиждень інтелектуальної власності  (IP Week 2024), який   проходить з 22 по 26 квітня. В рамках Українського тижня розглядаються питання про цілі сталого розвитку під час широкомасштабного вторгнення в нашу державу, яке триває вже понад два роки, і війни, яка триває вже 10 років.

У ці дні ми віддаємо шану науковцям, винахідникам, які збагачують наше життя інноваційними думками та оригінальним творчим баченням, своєю невтомною працею примножують українську інтелектуальну скарбницю, наближаючи Перемогу.

До відзначення Всесвітнього дня інтелектуальної власності 2024 року, тема якого «ІВ та ЦСР: будуємо наше спільне майбутнє за допомогою інновацій та творчості», пропонуємо віртуальну виставку-презентацію  «Інтелектуальна власність як результат творчої діяльності дослідника», де можна ознайомитись з документами фондів науково-технічної бібліотеки з питань правового регулювання відносин авторського права і суміжних прав, міжнародних аспектів права та проблем господарсько-правового захисту інтелектуальної власності в Україні та ін.


Розміщено 24.04.2024
Вверх