День інформації для молодих дослідників ВНТУ в університетській бібліотеці

1


Днями в університетській бібліотеці відбулася зустріч онлайн з молодими науковцями університету.

 До заходу «Молодий дослідник ВНТУ: інфодень в бібліотеці» долучилися здобувачі вищої освіти ступеня доктора філософії другого року навчання та магістри факультету ІІТА.

Враховуючи сучасні реалії, зустріч розпочалася хвилиною мовчання для вшанування пам’яті загиблих від російської агресії та подяки нашим ЗСУ за можливість вчитися та працювати.

Насамперед учасників ознайомили з оновленими рубриками вебсайту Бібліотеки «На допомогу досліднику», «Наукометрія», «Відкрита наука», де представлена інформація, яка буде корисною кожному досліднику.

Про  Відкриту науку, її особливості та концепції, важливість для наукових досліджень розповіла головний бібліотекар Людмила АНДРОНІК. Вона підкреслила, що наш університет підтримує цінності Відкритої науки.

Завідувачка відділу наукової інформації та бібліографії Наталія ТАРАНУХА презентувала виступ «Про референс менеджери як сервіси, які допомагають в організації та зберіганні бібліографічних даних» для ефективного опрацьовування джерельної бази досліджень.

Людмила АНДРОНІК також підняла питання про соціальні мережі, електронні платформи та мобільні  сервіси для науковців, які допомагають спростити  життя  дослідникам, аби вони не витрачали велику кількість часу на суто технічну роботу.

Маємо надію, що здобувачі освіти отримали корисні знання  для подальшої наукової діяльності, а сам захід став платформою для майбутніх зустрічей в стінах Бібліотеки.

Університетська бібліотека вдячна  Андрію ЯРОВОМУ, д-ру техн. наук, професору, зав. кафедри КН та Ірині ФІНИК, голові наукового товариства студентів та аспірантів ВНТУ в організації зустрічі.

Всі учасники навчального та наукового процесів можуть бути впевнені, що університетська бібліотека завжди готова підтримувати дослідників протягом всього процесу наукового дослідження як в стінах Бібліотеки, так і віддалено.


ФОТОЗВІТ


Розміщено 13.06.2024
Вверх