І є держава Україна, і є ЇЇ нескорений народ! (до Дня Української Державності)


 1День Української Державності. Цього року ми вперше святкуємо його за Новоюліанським календарем в нову дату – 15 липня.

Свято запроваджене указом Президента України № 423/2021 від 24 серпня 2021 року, підписаним під час урочистостей до 30-ї річниці Незалежності України.  Указ чітко говорить, що історія української державності «сягає своїм корінням часів заснування міста Києва та розквіту держави за часів князя Київського Володимира Великого – державотворця, який прийняттям у 988 році Християнства засвідчив цивілізаційний вибір Київської Руси». Саме  в день вшанування пам’яті святого рівноапостольного князя Київського Володимира Великого і відзначається це свято.

1День Української Державності має свій символ – чотири тризуби, які означають боротьбу, незалежність, історію та ідентичність. Вони спростовують міф про те, що Україна – це молода держава, адже наш герб походить від родового знаку Рюриковичі та був знаком князя Володимира Великого, за часів якого хрестилася Київська Русь.

В День Української Державності кожен з нас має  можливість вкотре  згадати історію своєї країни, повну боротьбу за незалежність, єдність та щасливе життя.

Цінуємо те, за що століттями боролися наші предки і воюють сучасники, пам’ятаємо всіх, хто загинув у цій довгій страшній боротьбі, будуємо майбутнє, в якому нам самим хотілося б жити.


Вітаємо кожного українця з його святом, з Днем Української Державності!


Розміщено 15.07.2024
Вверх