СВЯТКУВАННЯ В НТБ ВСЕУКРАЇНСЬКОГО ДНЯ БІБЛІОТЕК

 

Коли надходить вересень злотавий 
 Повільною ходою і, йдучи, 
 Шовкові пестить вруна і отави, 
 І журавлі гуртуються в ключі

30 вересня святкується День Віри, Надії, Любові, матері їх Софії та Всеукраїнський день бібліотек. Встановлення цього свята є свідченням державно-суспільної значущості бібліотечної діяльності.

У читальному залі бібліотеки зібралися співробітники, ветерани, гості. Урочистості відкрила директор НТБ Притуляк Т.Є. Кращим працівникам бібліотеки вручив грамоти перший проректор з науково-педагогічної роботи по організації навчального процесу Романюк О.Н. З привітальним словом до колективу звернулись директор Головного центру організації та методичного забезпечення навчання Лисенко Г.Л. та директор інституту гуманітарно-педагогічних проблем Буяльська Т.Б. Книга і бібліотека були і будуть в житті людини - звучало лейтмотивом у їх виступах.

Приємно було бачити в залі ветеранів бібліотечної справи, які багато років робили свій внесок у розвиток НТБ, а зараз знаходяться на заслуженому відпочинку. Щирі, сердечні побажання на адресу своїх колег звучали від першого директора бібліотеки Афанасьєвої Марії Петрівни, ветеранів Домрачєвої О.Ф., Назарової Н.С.
Колектив бібліотеки відзначив цей день усмішками, піснями, музикою.


От сотворенья мира человеку
Как Божий храм нужна библиотека,
Как зодчий, как священник, как аптекарь
Необходим наш друг библиотекарь!
И мы не станем грусти предаваться,
Ведь, как известно, духом мы сильны,
Творить, работать, петь и улыбаться,
Профессионализмом восторгаться
Мы в день библиотек должны!


Такими оптимістичними віршами завершилося свято – Всеукраїнський день бібліотек.


Розміщено 30.09.2013
Вверх