ВСЕУКРАЇНСЬКИЙ ДЕНЬ БІБЛІОТЕК – СВЯТО УСІХ ГРОМАДЯН, УСЬОГО УКРАЇНСЬКОГО СУСПІЛЬСТВА


Бібліотеки – одне з великих надбань цивілізації. Без них неможливо уявити розвиток науки, освіти, культури, життя громадян будь-якої країни. Саме вони є інформаційною основою високорозвинутого демократичного суспільства. 30 вересня в Україні традиційно відзначається професійне свято – Всеукраїнський день бібліотек (відповідно до Указу Президента України № 471/98 від 14 травня 1998 р.). Це свідчить про глибоку повагу влади та народу до своєї духовної спадщини, а також про визнання ними тієї ролі, яку відіграє в державі та в житті суспільства така поважна інституція, як Бібліотека.

Роки, що минули, хоч і були складними та суперечливими для бібліотек, зокрема через фінансові труднощі, довели, що вони стали дійсно сучасними установами і піднялися на новий, більш високий щабель свого розвитку.

У день професійного свята бібліотекарів суспільство вшановує подвижників бібліотечної справи, людей, які присвятили своє життя служінню книзі. «Цей дивосвіт – бібліотека» саме під такою назвою відділом СГЛ ( кім. 403, ГНК ) була підготовлена книжкова виставка до Всеукраїнського дня бібліотек. Вітаємо усіх бібліотекарів із професійним святом !!! Бажаємо всім творчої наснаги, міцного здоров’я, натхнення, дружнього взаєморозуміння та підтримки, радості, добра і нових успіхів у нашій благородній справі.


Розміщено 25.09.2013
Вверх