ЛЕВ МИКОЛАЙОВИЧ ТОЛСТОЙ


Ім'я Льва Миколайовича Толстого золотими літерами вписано в історію всесвітньої літератури. Сьогодні він один з найбільш популярних письменників на планеті.

Лев Миколайович Толстой (9 вересня 1828 - 20 листопада 1910) - один з найбільш відомих російських письменників і мислителів, шанований як один з найвидатніших письменників світу. Учасник оборони Севастополя. Просвітитель, публіцист, релігійний мислитель, чия авторитетна думка послужила причиною виникнення нової релігійно-моральної течії - толстовства. Член-кореспондент Імператорської Академії наук (1873), почесний академік за розрядом красного письменства (1900).

Твори Льва Толстого багаторазово екранізувалися і інсценувалися в СРСР і за кордоном; його п'єси ставилися на сценах усього світу.

Найбільш відомі такі твори Толстого, як романи «Війна і мир», «Анна Кареніна», «Воскресіння», автобіографічна трилогія «Дитинство», «Отроцтво», «Юність», повісті «Козаки», «Смерть Івана Ілліча», «Крейцерова соната », « Хаджі-Мурат », цикл нарисів «Севастопольські оповідання », драми « Живий труп » і « Влада темряви », автобіографічні релігійно-філософські твори «Сповідь» і «В чому моя віра?» та ін . «Писатель, мыслитель, гуманист…» саме під такою назвою до 185-річчя від дня народження Л.М. Толстого у читальному залі відділу СГЛ (кім. 403 ГНК) підготовлена книжкова виставка, присвячена життєвому шляху і творчості видатного письменника.


Розміщено 09.09.2013
Вверх